اکسیژن ساز دستگاهی است که هم در خانه و هم در مراکز درمانی قابل استفاده است ، نوع خانگی این دستگاه یکی از ملزومات کمکی برای تنفس بیماران تنفسی مخصوصا بیماران مبتلا به مشکلات ریوی مزمن میباشد.
یکی از توصیه هایی که به استفاده کنندگان این دستگاه می کنند این است که اکسیژن طبی دستگاه را جایگزین سیلندر اکسیژن نمایند.
طرز کار این دستگاه به این صورت است که اکسیژن ساز ابتدا گاز های ترکیبی موجود در هوا را گرفته و تجزیه میکند سپس اتم های o2 موجود در آن ها را توسط کمپرسور و زئولیت موجود در آن فشرده کرده و در کپسول مخصوص خود ذخیره میکند. در انتها نوعی اکسیژن غنی شده مناسب ریه بیماران خارج می کند این اکسیژن از آسیب دیدن ریه ها جلوگیری می کند.
اکسیژن ساز خانگی برای بیمارانی کاربرد دارد که مبتلا به بیماری های آمفیزم ، انسداد ریه و همچنین نواع حاد آن مانند آسم و بیمار های قلبی هستند به علاوه در موارد ساده تر مانند رفع خستگی روزانه استفاده می شود.
اکسیژن ساز انواع مختلفی دارد که بعضی از آن ها با برق کار می کنند و بعضی به وسیله یک منبع تغذیه و باتری ،قابلیت حمل دارند.
مهمترین قسمت یک دستگاه اکسیژن ساز کمپرسور آن است که وظیفه کمپرسور فشرده اکسیژن و بالا بردن خلوص آن تا ۹۴% است .فشار وارده بر اکسیژن بیش از ۲۳۰ میلیمتر جیوه می باشد ، انواع جدید این دستگاه ها مجهز به سیستم هشدار افت خلوص اکسیژن هستند.
نکاتی که باید در مورد اکسیژن ساز باید به آن توجه کرد :
-
خلوص اکسیژن باید از ۹۳% تا ۹۵% باشد تا از ایجاد نفس تنگی جلوگیری کند.
-
اکسیژن تولید شده باید دارای حجم ۵ لیتر باشد.
-
بهتر است مجهز به آلارم های هشدار کاهش خلوص اکسیژن باشند.
-
کمپرسور آن نباید صدای بالای ۴۰db بدهد.
-
انواع خانگی آن دارای نبولایزر باشند به این دلیل که بیمار بتواند داروهای تنفسی خود را از این طریق مصرف کند.

تعمیر اکسیژن ساز
http://pekat90.com/portfolio/%d8%a7%da%a9%d8%b3%db%8c%da%98%d9%86-%d8%b3%d8%a7%d8%b2/
آپارات پکات